10 gode råd til din første skiferie med børn

10 gode råd til din første skiferie med børn
Har du fået lyst til at tage dine børn med på skiferie? Måske har du selv tidligere været på skiferie, og måske er det første gang for alle i familien. Læs med her når vi giver de bedste råd til skiferien med børn.

1. Lej udstyret på din første skiferie. Det er for dyrt at investere i udstyr, når I endnu ikke ved om det skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Der er masser af god rådgivning på udlejningsstederne. Lån eventuelt tøj af venner og bekendte.

2. Vælg skiskole til alle i familien. På skiskolen lærer man nemlig ikke kun om teknik, men primært om sikkerhed og praktiske forholdsregler. Det er vigtigt for både dig selv og for dine børn. Hvis I tager afsted sammen med en anden familie, kan det betale sig, at hyre en privat skilærer, så I allesammen kan være sammen om projektet – Og en dag er ikke nok !

3. Alle skal være klædt på i 3 lag. Inderst skal der være termoundertøj. Mellemst skal der være et isolerende lag af fleece, som er åndbart, så fugten kan komme ud. Og yderst skal man have en god skijakke på. Husk at sne og kulde kan komme ind mange steder, og der er ikke noget værre end at stå og fryse – eller at ens børn fryser.

4. Sørg for at være i ordentlig form hjemmefra. Det gør skiferien meget bedre. Ellers risikerer du at være så øm efter første dag, at resten af ferien foregår i hytten eller med stor besvær.

5. Vær omhyggelig med at vælge det rigtige skiområde. Har du helt små børn, skal der ikke være for langt hjem til hytten. Er der underholdning for børn på stedet? Er der danske skiskole-undervisere?. Kan man få børnene passet på stedet?

6. Pas på solen på skibakkerne. Husk solcreme til alle.

7. Sørg for at drikke rigeligt med vand både før og efter du står på ski.

8. Forvent at bruge en stor del af din skiferie med praktiske ting. Bliv ikke irriteret over at der ikke er så meget tid til dine egne behov, men hav det sjovt sammen med familien. Der skal også være tid til en kælketur med børnene.

9. Vælg korte ski til børnene. De skal nok få fart på uden at skiene er lange. Det er vigtigere, at de er nemme at styre.

10. Brug skihjelm til børnene !


Udgivet

i

af

Tags: