Børneferie i Goa

Varm vinterferie i Goa med en toårig!
Til Indien med en toårig? I Goa behøver det hverken at være beskidt eller bøvlet. Faktisk er den indiske delstat både nem og billig at rejse i og små gæster er mere end velkomne.

”Se mor, der er en julemand”, siger Nanna og kigger på en ældre mand med langt hvidt skæg, bomuldstøj og klipklapper. ”Men mor, hvor er hans nissehue?”, fortsætter hun spørgende.

Vi far, mor og Nanna på 2½ år er på to-ugers ferie i Goa, og Nanna har netop fået øje på en af de mange hippier, som kom til den indiske delstat i 70’erne og aldrig tog hjem igen. Vi bor i den lille landsby Mandrem i det allernordligste Goa, bare et par timers taxakørsel fra lufthavnen, men en mental rejse med syvmilestøvler fra Danmarks hverdagsliv med stress, flyverdragter og madpakker. I Goa er tempoet et helt andet, og problemstillingerne når sjældent højere end ”hvor skal vi spise i aften” og ”hvem gider hente en is mere”.

Varmt vand og kolde is
Der var mange faktorer i spil, da vi skulle vælge destination for vores vinterferie. Vi ville gerne have sol og varme, rimelige hotelforhold, ikke for massive mængder af turister og ikke mindst et direkte fly fra København. Goa har alle de nævnte ting plus et lavt prisniveau og en venlig befolkning, hvor de fleste taler engelsk.

Nanna var da heller ikke længe om at komme til at synes godt om Goa. Især den brede hvide sandstrand, det indiske oceans varme vand og den stadige strøm af is og friskpresset frugtjuice synes at overbevise hende. Et liv med bar numse og sand mellem tæerne synes at passe hende perfekt!

Også vores hyggelige hotels mange hængekøjer og lave senge med store puder er sjove at lege med, synes hun. Og trods hotellets bare 12 værelser bor der endda jævnaldrende legekammerater lige i nærheden. Det eneste hun savner og tit spørger efter, er en god dansk rugbrødsmad, men vi bestiller ’naan’ i stedet, et fladt hvedebrød bagt i en stor traditionel tandoori-ovn. Og det er en helt fin erstatning, synes den toårige, og guffer løs.

Tuktuk, ja tak
Efter et stykke tid introducerer vi Nanna for en tur i en tuktuk, som vel nærmest kan beskrives som en udvidet knallert med tre hjul og to-tre siddepladser bagi. Vores ellers lidt forsigtige pige springer ud som en rigtig lille fartbølle, som bare eeeeeelssker at få vind i håret, når tuktuken drøner rundt om hjørnet på to hjul. Hun breder armene ud til hver side, som stod hun i stævnen på Titanic, hviner højt og bare nyder at blive gennemblæst at den varme vind, når chaufføren drejer gashåndtaget i bund.

De resterende feriedage tager vi hver dag en lille tur med en tuktuk om ikke andet bare et par kilometer op ad den støvede vej for at spise en is og køre hjem igen. Prisen for hele herligheden kommer sjældent op over 10 kroner inklusiv forplejning til store og små.

Krabber, køer og snabeldyr på stranden
Goa er fyldt af sjove dyr synes Nanna. På vores hotel bor flere katte og en sød lille hund, en moppe med navnet Rosa, som Nanna følger næsten overalt. På stranden bor der også en del hunde med væsentlig flere lopper, gætter vi på så dem afstår vi fra at klappe. Vi oplever også tit Indiens hellige køer promenerer en tur langs stranden et lidt pudsigt syn. Vi har heller aldrig set kokasser på stranden før, men der er jo en første gang for alting.

I det lave havvand finder vi sjove eremitkrebs, som trækker sig ind i deres lånte sneglehus, når vi forsigtigt løfter dem op. Små krabber løber rundt i vandkanten og vores nysgerrige toårige kan få lang tid til at gå med at følge efter dem og se, hvilket lille hul de piler ned i. Flere gange oplever vi lokale fiskere trække deres store fiskenet i land. Fangsten er store og små sølvfarvede fisk, der hopper og danser, når de kommer op på stranden.

En dag er vi endda så heldige, at nogle lokale kommer gående med en lille elefant på stranden. Den er fint malet i stærke farver kridt og trækker hurtigt en hel flok børn til sig. Alle beundrer det store firbenede væsen med ærefrygt og fascination nogle drister sig endda til at røre dens tykke, tørre hud. Nanna har ikke lyst til at røre ved det store snabeldyr. Så hellere grave i sandet og tage en svømmetur mere for det er bare det bedste ved Goa, synes hun.

Malene Lundahl
Sjovforbørn.dk


Udgivet

i

af

Tags: