Ferie uden mor og far på sportscamp

Ferie uden mor og far på Sportscamp

Sportscamp er en udfordrende men tryg måde at lade sine større børn tage på lejr alene.
Min 12-årige datter var en uge på Novo Nordisk SportsCamp i sommerferien – og VIL af sted igen næste år.

En smule betuttet, træt og meget spændt drager vi tidligt mandag morgen klokken 5.30 mod Roskilde. Min datter Lucca er meldt til en uges fodboldcamp i den sidste uge i sommerferien. Uden venner. Uden forældre. Alene.
Morgenmad kan hun ikke få ned. Spændingen, over hvad der venter, er for stor og fylder hele maven.

Da vi ankommer til Himmelev Skole, hvor hun skal tilbringe den næste uge, vrimler det med jævnaldrende børn og bagagebærende forældre.

Der er masser af unge trænere, som byder velkommen. Vi bliver hurtig guidet hen til fodbold-check in, hvor Lucca får en velkomstgave bestående af en drikkedunk, T-shirt, tandpasta, müslibar og tyggegummi.

Efter anvisning af klasseværelse, hvor Lucca skal bo med 10 andre sportsglade piger, er det tid for os forældre at sige farvel.

Ved siden af Lucca sidder en pige, som også er af sted uden nogen, hun kender. Pigerne kommer i snak, og inden vi kører, er den medbragte morgenmad og muslïbaren spist. En spændende aktiv uge, med nye venner, masser af sport, sjove aktiviteter venter. Jeg siger farvel til min datter med en tro på, at det nok skal blive en hyggelig uge. Men det er alligevel lidt svært at skulle forlade hende i Roskilde helt alene altså helt alene, omringet af jævnaldrende potentielle nye venner samt et hav af unge trænere, der er ansat til at give vores børn en dejlig uge.

fem dage senere..

Henter vi en træt, men meget glad Lucca.
”Det har været den sjoveste uge, mor. Jeg vil af sted igen næste år,” er det første, hun siger. Og fortsætter så ellers med at fortælle om en uge fyldt med fodbold, konkurrencer, zumbadans, pizzafest og kagebagning.

”Var der slet ikke nogen, der havde hjemve?” Spørger jeg.
”Jo, men så tog trænerne dem med ind på camp kontoret og snakkede med dem. Man kunne også sove der, hvis det var meget slemt,” fortæller Lucca.

Hver aften kom der to trænere forbi værelserne og snakker med børnene om, hvordan dagen er gået, og om de har oplevet noget træls, der skal snakkes om. Der blev også arrangeret noget sjovt for hvert værelse. På Luccas værelse havde de bl.a. Angora by night-tema.

De mange trænere har passet godt på børnene. Ingen tvivl om, at Lucca skal på sportscamp igen.

Mere information om Novo Nordisk SportsCamp finder man her: info@sportscamp.dk eller http://www.sportscamp.dk/

Sara Pape
Skribent Sjovforbørn
2013

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

Der er også mulighed for at komme sammen med familien på sportscamp. Læs mere om det koncept her: http://familiecamp.dk/

Læs også meget mere om sommerskoler her:
Sommercamps i sommerferien


Udgivet

i

af

Tags: