Miniskiferie i Oslo

Miniskiferie til Oslo med DFDS
I vores familie har vi ALDRIG prøvet at stå på ski. Alle har fortalt os om skiferiens store glæder for familien. Man er sammen hele tiden om noget der er sjovt, og man bliver grebet af det. Desværre er det jo også kommet os for øre, at det ikke er specielt billigt at stå på ski, så vi har nok bare valgt at ignorere det lidt og udskyde forsøget.

Men men men, nu skulle det være, og da det så ville blive første gang, så ville vi gerne sikre os, at vi ikke var låst inde på et skiresort i en uge med børn der ikke gad stå på ski og voksne der blev mere og mere trætte af sneen. Så vi valgte en lidt sjov og speciel måde; DFDS miniskiferie tur med en ekstra indlagt overnatning i Oslo.

Konceptet
I korte træk går turen ud på, at man står på i København (uden bil) kl 17, sejler hele natten og ankommer til Oslo kl. 9.30. Der tager man en bus direkte op til Tryvan Vinterpark, som ligger ca. ½ time nord for Oslo. Der står man så på ski i 4-5 timer, før bussen igen går direkte ned til DFDS, hvor man så står på færgen igen, trætte og glade, og rejser tilbage til København. Man kan også krydre det med en overnatning i Oslo, som vi gjorde, hvis man gerne lige vil have et par dage i sneen.

Det lyder lidt for simpelt, men det er supersjovt hele vejen. Der er ikke et kedeligt øjeblik hverken for voksne eller for børn, for transporten er ren leg. Bor du nu ikke i København, så er der naturligvis lidt transport derhen, men resten af vejen er supersjov.

Hvordan bor man?
Der er mange muligheder på DFDS Oslo-båd. Ligegyldigt hvilket budget man har at arbejde med, kan man finde passende kahytter ombord. De billigste kahytter er de indvendige med køjer, og i den anden ende er der luksuskahytter med balkon, stue og privat lounge sammen med de øvrige luksusdyr ombord J Vi fik prøvet begge dele. På vej til Oslo boede vi i en udvendig kahyt med 4 køjer, bad og toilet og vindue med havudsigt !!! Dejlig kahyt. Hvis man ikke skal bruge den til andet end at sove i, så fungerer den helt perfekt.

På vej tilbage havde vi fornøjelsen af at bo i en Commodore Luxus Balcony, og som navnet måske afslører, så taler vi her om en luksuskahyt med stue, soveværelse, balkon, fjernsyn og velkomstguf som champagne og snacks. Vi var 1 voksen og 2 børn, og der var ingen problemer med at få en opredning i stuen til et af børnene. Udover kahytten har man som tidligere nævnt adgang til en lounge, hvor man frit kan benytte sig af kaffe, te, juice, småkager, chips og meget mere. Ummmm. Lækkert lækkert, og har man lige de ekstra kroner, så er det ren forkælelse, men uden at fornærme nogen, kan jeg godt konkludere, at standardkahytterne er ganske glimrende, og luksuskahytterne blot er ekstra kræs til turen.

Aktiviteter ombord
Underholdningen har ingen ende på Oslo-båden. Man har jo grundlæggende fra kl. 17 og indtil sengetid (hvornår det så er 🙂 ) og her kan børnene bade i indendørs swimmingpool, gå på skattejagt, se biograffilm, lege eller simpelthen bare løbe omkring og udforske skibet. Det er super, og børnene elsker det. Det skal lige siges at mange af aktiviteterne er nogle, man skal betale ekstra for, men det er små beløb.

For de voksne er der også biograffilm. De starter lidt senere på aftenen og det er aktuelle film, der er på plakaten. Ellers er der forskellige barer og også et diskotek senere. Ellers kan man jo fordrive tiden med at lede efter sine børn. Faktisk en hel skattejagt for de voksne; Hvem finder først børnene?

Uden mad og drikke duer helten ikke…
Der er et superfint udbud af restauranter ombord, lige fra den prisbillige buffetrestaurant til gourmetrestauranten Marco Polo. Så det skulle være til at finde aftensmad, der passer til præference og pengepung. På vej til Oslo valgte vi Restaurant Blue Riband, hvor der var en lille buffet til børnene, og undertegnede fik Hane i Risling, hvilket smagte fortrinligt. Desserten var også god, og børnenes dom var bestemt også positiv.

På vej hjem blev det til buffet i 7Seas restauranten. Jeg er personligt ikke meget til buffet, men maden smagte fint. Børnene var tilfredse, og jeg kunne se, at de familier der virkelig var sultne, fik rigtig meget for pengene 🙂

Transporten til og fra Tryvann Vinterpark
Det er således, at det kun er i weekenden, at DFDS har en bus direkte til vinterparken. På hverdage er man overladt til egen stedsans. Der går dog en bus direkte til Tryvann, men det er ikke en bus, der kan bookes i forbindelse med DFDS.

Bussen til Tryvann Vinterpark afgår kl. 9.45 fra DFDS terminalen, og retur igen fra Tryvann Vinterpark kl. 15.40. Skibussen kører lørdag og søndag i perioden 5/12-4/4, alle dage i uge 7 og 8 samt påskedagene. Det giver næsten 5 timer i sneen. En stor fordel ved DFDS Bussen, er at skibet faktisk venter på bussen, hvis den er forsinket. Det gør at man ikke behøver at stresse over at skulle nå skibet.

Guide til transporten med offentlig transport
Hvis man rejser på en dag, hvor DFDS ikke stiller bus til rådighed, så skal man ikke fortvivle. Det kan sagtens lade sig gøre selv at finde derop, men udskriv gerne denne vejledning, så du er helt sikker. Den vil også være gavnlig, hvis du tager en overnatning ekstra, for så vil det være en god ide at tage til hotellet først for at komme af med bagagen.

For at komme op til Tryvann skal du med T-banen. Helt præcist T-bane nr. 1 mod Frogtnerseteren. Den kan du fange mange steder men naturligvis også på centralbanegården. Ruten er i skrivende stund under renovering (dec 2009), og så længe det står på, skal du stå af på stationen Besserud. Det kommer helt af sig selv, da den i givet fald ikke kører længere. For at komme videre skal du med bus nr. 1B. Den kører lige nedenfor stationen. Følg blot menneskemængden, men sørg for at komme ud af toget som en af de første, hvis du ikke vil vente på den næste bus. Du skal ikke med bussen til endestationen, men stå af på Voksenkollen. Følg med i stationerne på lystavlen lige bag chaufføren.

Når du står af ved Voksenkollen, skal du krydse vejen, gå over broen henover skinnerne og så skal du ellers til højre. Hvis du ikke har lyst til en gåtur på ca. 15 minutter, så kan du tage skibussen herfra stationen. Det koster kr. 25/person. Ellers følger du blot stien/vejen op til højre indtil du kommer til en parkeringsplads. Der drejer du til venstre og følger vejen opad forbi en parkeringsplads mere, et skarpt venstresving, og så er du der faktisk. Enkelt? Jeps, når man ved det J Når de er færdige med renoveringen af banen, så står du blot af på Voksenkollen og følger vores guide derfra. Fra vi stod på toget på Centralstationen og til vi nåede toppen af Tryvann, gik der ca. 1 time. Når du skal tilbage igen eventuelt for at nå færgen hjem, så sæt god tid af, så din færgetur ikke afhænger af vejr og mange mennesker.

Et lille ”aber dabei”
Vi var vilde med Oslo-båden alle 3. Faktisk havde jeg kun en enkelt kommentar. Nu ved jeg ikke hvordan rygereglerne er i Norge, men her på båden var rygningen håndteret utrolig klodset. Der er opsat ”båse” hvor man kan stå og ryge, men de båse er sat på samtlige centrale placeringer på skibet, således at alle, både store og små SKAL igennem mange rygerum, hvis de tager en tur rundt på skibet. Om man er ryger eller ej, så er det bare ikke børnevenligt. Fint at der er rygerum, men læg dem et sted, hvor alle andre ikke kommer forbi. Ellers nytter det ikke noget. Håber, håber, håber at det kun er et spørgsmål om tid, for vi vil helt sikkert gerne en tur med Oslo-båden og DFDS igen 🙂

En klar anbefaling
Vi må efter behørig test konkludere, at DFDS Oslobåd er super børnevenlig. Og konceptet med kortere skiferier er ved at vinde indpas. Det er jo lidt hårdere at stå på ski end det er at ligge og dase ved poolen, så man behøver ikke altid så mange dage, og her byder skibet ind med noget virkelig godt. Tager man kun de 5 timer i sneen, så sejler man hjem i samme kahyt, hvilket gør, at man kan efterlade alt i kahytten, som ikke er nødvendigt på bjerget.

Vi kan kun anbefale en tur – enten nu i forbindelse med skiferie eller senere, og så få set lidt af Oslo.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
December 2009

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Mere information…
Priseksempel
For at du kan få en fornemmelse af priserne på sådan en tur, så har jeg lige sat et eksempel op. Resten kan du regne dig til på www.dfds.dk hvor turen kan bookes online.

Hvis I rejser 2 voksne og 2 børn på en hverdag uden overnatning i Oslo og bor i indvendig kahyt med 4 køjer, så vil prisen for færgeturen være kr. 1.442 uden aftensmad og morgenmad, som man er velkommen til selv at medbringe.

Foretrækker I Commodore kahytter, så kan I med 3 personer bo i een kahyt. Er I flere, så kan man få flere kahytter med connecting doors.

Har du lyst til en eller flere overnatninger i Oslo, så kan vi varmt anbefale Clarion Royal Christiania , som ligger lige overfor centralstationen. Faktisk kan man også gå fra hotellet ned til DFDS, hvis man har lyst og ikke har alt for meget bagage med.

Oslo er i det hele taget en by, der bør ses lidt grundigere på, så overvej et par ekstra dage, hvor du holder pause fra skiene og tager rundt på nogle af de supersjove oplevelsescentre for hele familien, der er i byen. Læs mere her: Hey du, Oslo kalder!

For mere information kig indenfor på:
http://www.dfdsseaways.dk

Flere temature fra DFDS
DFDS sprøjter temature ud, så der er masser af sjove muligheder hele året rundt. Man kan bl.a. komme på påskecruise og julecruise og meget andet. Se mere på http://www.dfds.dk


Udgivet

i

af

Tags: