Südsee Camp – Tysk for begyndere

Det var fredag eftermiddag, og vi hentede pigerne tidligt fra børnehave og vuggestue for at drøne af sted på camping weekend i det tyske. Normalt har vores campist-oplevelser begrænset sig til diverse telt-ophold i den frie svenske og norske natur faktisk havde vi aldrig tidligere sat vores ben på en ægte camping, og den tyske autobahn var bevidst blevet undgået.

Turen fra København mod Gedser gik (næsten) uden at sidde i køen, færgeture er som altid et hit, når der er børn med, og forældre der har brug for et tiltrængt pusterum. Da vi kørte ind på autobahn mod Wietzendorf, 70 km syd for Hamborg, og radioværten meldte ’schönes Freitag’, steg spændingen for havd ville pladsen, området og turen bringe? Endnu mere spændte blev vi, da GPS’en meldte 10 minutter til final destination, og vi fortsat kørte på autobahn, men en hurtig afkørsel og et par sideveje bragte os snart ind i et naturskønt og stille område, som husede en usandsynligt stor campingplads.

Husk kontanter
Overnatningen i mobile home var booket, desværre meldte værtinden, at den bestilte startpakke, med diverse basisting (toiletpapir, kaffe, salt, peber) var udsolgt resten af ugen, så turen gik med det samme til det nærmeste åbne supermarked, og her mødte vi det der nok blev turens største udfordring; Visa-kort bruges ikke. Det bragte os af sted på en yderligere køretur til den nærmeste by, hvor eneste hæveautomat var. Og den kom til at stifte bekendtskab med mange gange de næste dage, da det langsomt gik op for os, at Visa-kort må være et ukendt begreb i området og på pladsen.

Nå men 1½ time senere var vi så igen klar til med spænding at indtage vores mobile-home og hvilken oplevelse. Mor og far så; en række relativt tæt placerede barakker, på en noget mudret grund, på et hvad der lignede ret nyetableret område. Quadratisch-Praktisch-Gut, med det der var brug for, pænt, rent og uden nogen unødig luksus.

Begejstrede børn
Børnene derimod var i den syvende himmel og fuldstændigt ustyrlige af begejstring; et lille dukkehus, med eget børneværelse og etageseng, stue/køkken, forældre-værelse, alt på 20 kvadratmeter. Og alle elementer i miniformat; Små skabe, skuffer, ting der kunne trækkes ud, hemmelige døre og vupti; hvor man troede der var et kosteskab, så var der både toilet og bruser. Begejstringen ville ingen ende tage, og vi lod os hurtigt rive med og befandt os på en tour-de-legeplads, for pladsen var et mekka med forskellige legepladser.

Mange slags aktiviteter
De næste dage bød på en hel dag i tropisk vandland, for det var næsten for koldt og vådt til at være ude. Afstandene på selve campingpladsen var dog så store, at selvom vi normalt godt kan lide at gå og løbe, så måtte den interne transport til ’hovedområdet’ med tjek-ind og vandland gøres i bil. Vandlandet (husk håndklæder, udlejning eksisterer ikke) var herligt med noget for både de små 1½ år og 4½ og for de store (voksne) med en store vandrutchebane der både var inden- og uden døre.

Den faste minigolf-turnering løb også af stabelen på en relativt gammel men velholdt bane, men vi kunne skimte arbejderne ved siden af i færd med at anlægge en helt ny bane. En god gåtur på (noget af) pladsen blev det også til, og såfremt vejret havde været til det, var der en kunstig sø med bademulighed, igen utallige store og små legepladser og muligheder for at grill og diverse aktiviteter.

En grill-aften med tysk hvidvin og en engangsgrill blev også gennemført i ly af regnen under parasollen og med nogle høflige smil over til diverse tyske naboer en blanding af stangstive gutter på drengeweekend, par på romantisk ophold og andre børnefamilier. En lidt særlig intim oplevelse idet livet i mobile home var så lydt, at vi vel alle vidste, hvad der foregik hos naboerne døgnet rundt.

Stort underholdningsprogram
Og så var der alle de ting vi ikke nåede; selve pladsens underholdningsprogram for små og store, rapelling på legeplads for store og rideture fra nærliggende bondegård. Derudover ligger pladsen tæt på større forlystelsesparker som Heide Park.

Generelt var positivt overraskede over et meget imødekommende personale, og maden på diverse serveringssteder; Det lod sig simpelthen gøre at få andet end pølser, pomfritter og burgere hurra!

En lille sammenfattende konklusion; Som en forlænget weekend syntes vi ikke umiddelbart, at pladsen bød på oplevelser, som man ikke ville kunne have fået tættere på København, men er man alligevel på vej sydpå (eller retur) og trænger til et hvil nogle dage, så er det et dejligt sted at gøre holdt.

Cecilie Wallengren
Sjovforbørn.dk
Juni 2010

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Südsee Camp er helårsåbent og flere gange kåret til en af Europas bedste campingpladser.
Læs mere på www.suedsee-camp.de

Pladsen ligger mellem Soltau og Wietzendorf ca. 70 km syd for Hamborg. Afkørsel 45 på E45.

Der kan lejes mobilehomes igennem Eurocamp.


Udgivet

i

af

Tags: