Skærbæk Fritidscenter – En ukendt perle

Tænk at man kan have siddet i 5 år og arbejdet med børnevenlige aktiviteter og ferier, og så have undgået at få øje på Skærbæk Fritidscenter. Jeg må have været sneblind. I påsken 2011 gik det endelig op for os, at der i Sønderjylland lige ud for Rømø ligger en perle, som for ganske rimelige penge leverer børnevenlig ferie i høj kvalitet.

Aktiviteter på feriecentret
Feriecentrets hovedbygning ser nyt og indbydende ud, og det er også her man finder alle de indendørs aktiviteter. Her finder man bl.a. en stor svømmehal med vandrutsjebane, spabad og to børnebassiner. Her er legetøj og vinger/bælter til fri afbenyttelse. Svømmehallen er lys og venlig og selv i påsken, hvor der var helt booket op, var der god plads at boltre sig på.

Der er også mulighed for at slå resten af familien i bowling (hvis man har de evner), og der er 2 store haller, hvor man kan spille badminton eller boldspil. For de yngste er der et lille legeland. Ikke noget der kan holde dem beskæftiget i flere timer, men et lille hyggeligt område, hvor de også kan få nye kammerater.

Hovedbygningen byder også på en restaurant, som vi desværre ikke fik afprøvet.

I ferieperioderne kan man også mod betaling deltage i forskellige kreative aktiviteter som f.eks. t-shirt maling.

Udendørs
Min familie består af en fodboldgal far, 3 fodboldgale sønner og så mig selv, som er lidt en medløber, så for vores familie er Skærbæk Fritidscenter et himmerige. Her er nemlig fodboldbaner så langt øjet rækker, i alle størrelser og endda med en kunststofbane og et ”rigtigt stadion” hvor børnene kunne få fornemmelsen af hvor lang en 11-mands bane virkelig er.

Mellem ferieboligerne og hovedbygningen er der også en skøn legeplads og en stor hoppepude. Og også ved legepladsen var der sat 2 mål op, så man ikke skulle gå langt for at spille. Her mødte vores drenge hurtigt et par andre fodboldglade drenge.

Ferieboligerne
I Skærbæk er der kun én type feriebolig, men den skulle til gengæld også kunne dække de fleste familiers behov. Husene er ikke store kun 43 m2 –men meget effektivt indrettet. I vores familie har vi som oftest boet i huse på omkring 80-100 m2 i de feriecentre, vi har besøgt, så det føltes mere som en luksushytte på en af de gode campingpladser, men vi talte meget om, hvor meget plads man har brug for på en ferie. Det er jo på ferierne, vi rigtig har tid til at være sammen, så måske det ikke gør så meget at pladsen er lille, for så kan vi være sammen hele tiden.

Husene indeholder en stue kombineret med spisebord til 6 personer og et lille men velfungerende køkken. Derudover 2 gode soveværelser, et godt badeværelse og en stor hems, hvor vores børn straks skabte deres helt egen verden.

Men i hvert fald så betragtede vi ikke de 43 m2 som et problem men som meget hyggeligt. Der var det der skulle være, inkl. et fjernsyn med alle kanaler. Lad os her røbe at fjernsynet ikke fyldte ret meget på væggen, men igen det passede til resten af størrelsen.

Ferieboligerne ligger så børnene uden de store farer selv kan gå på legepladsen eller i det lille legeland, og der er hyggeligt og grønt mellem boligerne.

Hvad kan man opleve?
Skærbæk by er ikke det store tilløbsstykke, men med en kort køretur kan man opleve både Ribe og Tønder. I Ribe kan man komme op i domkirkens tårn og få en fantastisk udsigt over byen og landskabet. Og det er også i Ribe man finder Ribe Vikingecenter.

Tønder har et fint handelsliv, så her kan der blive tid til lidt shopping, og så må man ikke snyde sig for at opleve ”Det Gamle Apotek” som er en ”ting og sager” butik på gågaden, hvor der er ikke mindre end 24 små rum fyldt med brugskunst, sjove indslag, legetøj og en hel kælder fyldt med julepynt.

Ud for Tønder kan man også køre en tur igennem Møgeltønders hyggelige brostensbelagte gade hen forbi Schackenborg Slot. Man kan passende fortsætte turen ud til Højer sluser, hvor man kan se hvilke udfordringer området har i forhold til det utrolig flade landskab og havets magt.

Skærbæk ligger lige ud for Rømø, og der kan man opleve skøn natur og ualmindeligt brede strande med det specielle liv af ”land-surfere” der følger med. Rømø har også en næsten ny labyrintpark; Rømø Lege- og Labyrintpark.

Legoland ligger ca. en time væk, og ellers byder Sønderjylland bl.a. på Sommerland Syd og Danfoss Universe.

Men allertættest på feriecentret, kan man også finde Hjemsted Oldtidspark. Faktisk går der en sti direkte derhen fra centret, så man kan lade bilen stå hjemme.

En anbefaling
Vi var meget begejstrede for stedet. Der var faktisk kun 2 små skønhedsfejl med internettet og med et slukket køleskab ved ankomst, og det er noget, der let kan rettes. Man får meget for prisen, hvis man kan nøjes med de 43 m2 og det kunne vi fint.

For at I kan få en fornemmelse af prisniveauet, så kan vi fortælle at den første uge af sommerferien vil koste ca. kr. 4.500,- + slutrengøring og strøm. I højsæsonen kr. 5.500,-.

Se mere på http://www.kursus-fritidscenter.dk/

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
2011


Udgivet

i

af

Tags: