Skagen Strand Feriecenter – En perle i skøn natur

Skagen Strand Feriecenter – En perle i skøn natur !
Toppen af Danmark er simpelthen et af det skønneste steder i Danmark. Naturen, lyset og stemningen er noget helt særligt. Vi har ferieret på toppen i mange år, og for det meste har vi boet i selve Skagen by. Denne gang skulle vi prøve noget nyt. Og det skulle vise sig at være en ren success.

Skagen Strand Feriecenter ligger i Hulsig, en meget lille by, ca. 12 km fra Skagen. Nærmeste naboer er naturen! Og stranden, der blot ligger 200 meter fra feriecentret hører til i den absolut bedste ende af danske strande.

Vi besøgte stedet i slutningen af juli i den absolutte højsæson. Der var næsten fyldt op, men det mærkede man bestemt ikke. Der var højt til loftet og plads til mange. De fine feriehuse er godt og praktisk indrettet, nogle til mindre familier og nogle til de lidt større familier. Mellem husene er der store græsarealer, hvor børnene kan spille bold, og der hører til alle huse en lille terrasse, hvor solen kan nydes.

Aktiviteter for børn
På en dejlig sommerdag med høj sol, vil en tur til stranden være nummer 1. Men ellers er der masser af sjove ting at give sig til på feriecentret. Der er boldbaner, tennis, badminton, bordtennis til de sportsglade børn. Og så er der en rigtig fin legeplads udskåret i træ, som passer smukt ind i landskabet. Der er også svævebane og hoppepude. For dem uden for meget temperament (ikke mig) er der også en minigolfbane ikke egnet til de mindre børn og 2 petangue baner, der efter min og min families mening, er en fantastisk familieaktivitet. Vi havde 3 drenge med på 4, 6 og 8 år, og i dette spil fik alle point. Det er ærligt talt lidt sværere for dem at spille minigolf.

Der var også en junglesti, hvor der skulle klatres og springes, så naturen på og omkring feriecentret var et hit.

Indenfor byder Skagen Strand på et mindre legeland mest for de yngste med puder, tegnefilm mm. Vores drenge var meget begejstrede og fik hurtigt kammerater i legelandet. At det så lå få meter fra restauranten, gjorde det kun endnu bedre; endelig fred til også at nyde en kop kaffe efter middagen, uden at børnene keder sig.

Der er også badeland på Skagen Strand ikke så stort men med bassin og rutsjebane. Store børn vil ikke få meget ud af det, men for mindre børn er det en glimrende størrelse. Også for forældrene, der har et virkelig godt overblik og dermed lettere kan holde øje med børnene.

Restauranten
Vi valgte at spise i restauranten 2 gange mens vi var der. Restauranten er drevet af Blaise Badré, som bl.a. har været kok på Restaurant Rene i Århus. Både udvalget og kvaliteten var i orden. Og dertil kommer at betjeningen var fremragende. Så skulle I nu have lyst til et restaurantbesøg, selvom I ikke bor på Skagen Strand, så kan det absolut anbefales.

Som tidligere nævnt ligger det lille legeland lige ved siden af, så børnene hygger sig og leger, mens man kan få lov at spise i fred og ro.

Skagen for børnefamilier
Skagen er en helt speciel by om sommeren, og sæsonen er forholdsvis lang. Her er ægte feriestemning med hyggelig gågade, lystbådehavn med super atmosfære og flere attraktioner, der kan glæde børnefamilierne. Tag f.eks. med Sandormen ud til Grenen og se de to store have mødes. Eller besøg bamsemuseet og det lille udkigstårn i Skagen, hvor man kan få et flot view ud over byen. Også Råbjerg Mile er et besøg værd en lille ørken ikke langt fra Skagen.

Derudover ligger handelsbyen Frederikshavn kun en kort køretur væk. Her er også indendørs legeland, hvis regnen skulle komme på besøg. Og Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er også et godt bud.

Vores favorit? Såre simpelt: Vi elsker simpelthen at lege cykler til hele familien og køre en tur af Hulsig-stien. Et fantastisk naturområde der går fra Skagen til Hulsig (fortsætter også længere sydpå). Stien er asfalteret hele vejen, så foretrækker I rulleskøjter, kan det også lade sig gøre. Der er ca. 12 km hver vej. Cykler kan lejes direkte på feriecentret eller i Skagen.

Samlet set…
Vi synes Skagen Strand Feriecenter er en perle. Naturen, aktiviteterne og så det særsyn, at ingen aktiviteter kostede penge; minigolf, petanque, tennis, badminton, badeland og legeland var fuldstændig gratis. Kun hvis man mangler f.eks. ketsjere, skal der penge op af lommen. Hvor er det befriende blot at kunne låne….. Husene er kvalitetsmæssigt og indretningsmæssigt i top og restauranten skuffer bestemt ikke. Så alt i alt får de vores varmeste anbefalinger med på vejen Godt gået !

Vores bedømmelse:
Beliggenhed:
Feriehuse:
Aktiviteter:

Samlet:

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
3. august 2009


Udgivet

i

af

Tags: