Club La Santa i børnehøjde

Selv om man ikke har været der, har de fleste en idé om, hvad Club La Santa er. Nogen har sikkert en forestilling om, at stedet kun er for sportstosser og folk iklædt Lacoste trøjer med en tennisketsjer i hånden. Slet det billede.

Så snart vi forlader flyet, bliver vi omfavnet af en skøn varme. Dejligt at bytte det danske efterår ud med en ekstra sommeruge på Lanzarote. Jeg er sammen min 11-årige datter på vej til Club La Santa, hvor jeg på en uge skal finde ud af, om det dansk opfundne ferieparadis overhovedet er noget for børnefamilier.

Fra zumba til badminton
Club La Santa har faciliteter til at dyrke stort set alle sportsgrene. Er du til badminton, atletik, tennis, fitness, cykling, zumba, yoga, boksning eller pilates er det bare at melde sig til. Alt er inklusiv i prisen, og der er lige så mange sportsmuligheder for børn, som der er til de voksne. Hvis du ønsker at finpudse din serv, eller din svømme- eller løbeteknik skal forbedres, er det mod betaling også muligt at hyre en professionel træner og modtage eneundervisning.

Min datter melder sig hurtigt til badmintonturnering, svømmetræning og fodbold, mens jeg i første omgang beslutter mig for zumba og løb. Vi skal jo også lige huske at nyde solen og ikke mindst poolen.

Zumbatimen er sjov og sveden kommer hurtigt frem på panden. Vi står udenfor og har en fantastisk udsigt. Det er varmt, men den dejlige og kølende vind, der næsten altid er til stede ved La Santa, gør det muligt at dyrke sport i 28 graders varme. Husk dog at drikke rigeligt vand.
Efter endt sportsudøvelse tager datteren og jeg en solslapper ved poolen. Gigantisk stor og indrettet sådan, at den er børnevenlig i det ene område og mere kølende og dyb i det andet.

PlayTime
Tager du til La Santa med mindre børn, er det oplagt, at børnene besøger La Santas ”børnehave” også kaldet PlayTime. Der er åbent i tidsrummet fra 09.50 – 12.50 og igen fra 13.50 til 16.50. Børnene skal være tre år eller derover og skal også kunne trives uden deres forældre.
Man ser tydeligt, at børnene har en fest hos de danske guider også kaldet Green Team, der blandt andet arrangerer skattejagt, danseshows og almindelig leg for børnene, mens far og mor kan dyrke sport. En vaskeægte win-win situation.

Teguise Marked
Udover al sporten arrangerer Club La Santa også en række udflugter. Vi valgte at tage med til byen Teguise, hvor der hver søndag afholdes et kæmpe marked. Så stort, at du ikke når det hele, men min fornemmelse er, at det ikke gør noget, da de fleste boder minder om hinanden. Sjovest er boden, hvor du kan få klippet en silhuet af din profil i sort pap ret imponerende håndværk, der udøves der. Af andre udflugter kan man mod betaling blandt andet vælge golf- og dykkerture.

Club La Santa en dansk opfindelse
Club La Santa blev grundlagt af Tjæreborg Rejsers grundlægger, Ejlif Krogager i 1983. Målet og idéen med Club La Santa var dengang – og er stadig – at give familier mulighed for at holde en aktiv ferie med vægt på sport og motion. Den vision må siges at være lykkedes. Klimaet på Lanzarote er ideelt til sportsudøvelse hele året rundt, og jeg tror ikke, jeg fornærmer nogen, når jeg påpeger, at det er begrænset, hvad Lanzarote ellers har at tilbyde. Vulkanøen er til gengæld perfekt at cykle rundt på og har da også nogle imponerende naturmæssige perler. Blandt andet er El Golfo et besøg værd.
Club La Santa er stadig 100 procent danskejet og køres i dag videre af Ejlif Krogagers datter og børnebørn.

Ferie med god samvittighed
Efter en uge med sol og motion er min konklusion ganske klar. Club La Santa er ideel for børnefamilier. Selvfølgelig er der også plads til professionelle sportsfolk, der skal pudse formen af inden en vigtig konkurrence, men det er i høj grad stedet, hvor bedsteforældre, forældre og ikke mindst børn har mulighed for at deltage i et hav af sportsaktiviteter og samtidig nyde skøn afslapning ved det enorme poolområde, de mange restauranter eller på stranden ved den privat anlagte lagune.

Vi tager i hvert fald gerne af sted igen.

Sara Pape
Skribent Sjovforbørn.dk
November 2012

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Fakta:

Club La Santa ligger på Lanzarote, som er en af de syv Kanariske øer, beliggende cirka 1000 km. fra den Iberiske halvø, og 150 km. fra den afrikanske kyst. De Kanariske øer hører under Spanien. Det tager cirka fem timer at flyve til Lanzarote.
Klima:
Med Saharas høje temperaturer mod øst og Golfstrømmen mod vest, er Lanzarote begunstiget af et dejligt klima med behagelige 20 – 28 grader året rundt.

Udvidelse:
Club La Santa er i gang med en stor byggeudvidelse, der blandt andet involverer mere end 90 nye hotellejligheder, 2 nye OL pools og nyt golf- og cykelcenter.

Priseksempel uden pension for en familie på to voksne og to børn (2-14 år):
Højsæson: 23.490,-
Uden for sæson: 18.890,-

Her kommer gæsterne fra:
Danmark: 52%
England: 27%
Tyskland: 12%
Øvrige nationaliteter: 9%


Udgivet

i

af

Tags: