Kunsten at vælge den rigtige ferie

Kunsten at vælge den rigtige ferie
– spørg din familie, hvad de foretrækker
Hvordan vælger man den perfekte ferie for hele familien?
Når hele familien skal på ferie, og det gerne skal ende med at være ”den bedste ferie nogensinde” hver gang, så skal der nogle overvejelser til. Hvis man er rigtig heldig, så vil alle i familien nøjagtig det samme, men sandsynligheden for det, er ikke stor. Så må man finde et kompromis, der tilgodeser alle.

Vi har stillet nogle vigtige spørgsmål op, som vi vil anbefale, at I tager sammen i familien. De kan hjælpe jeg med at afgøre typen af ferie, der passer bedst til jer.

1. Hvilke aktiviteter har du mest lyst til at lave i ferien?

Her tænker vi f.eks. på badning, soldyrkelse, fodbold, udflugter, shopping, brætspil, tour de france mm. Hvis alle er enige om, at ferien primært skal gå med at bade og slappe af ved stranden, så bør man vælge at tage sydpå, da det er den eneste garanti for varmt vejr. Hvis der er flere i familien, der gerne vil dyrke sport eller tage på udflugter, så er det vigtigt at vælge et feriested, der tilbyder ordentlige faciliteter og også ligger logistisk godt i forhold til sjove udflugter. Her er Danmark et oplagt valg, da der de fleste steder er masser af udflugtsmål til både regnvejrsdage og solskinsdage.

2. Hvor varmt er der, når det er allerbedst?

I vores familie er vi mest til 20-25 grader, da vi godt kan lide, at der sker noget. Men hvordan har I det i din familie? Hvis I er mest til 30-35 grader, så er det nødvendigt at søge sydpå. Hvis man som os ikke kan holde til så meget varme, så vil Danmark og Norden være et godt valg, hvis tidspunktet er i sommerferien. Rejser man i maj eller september, så kan man sagtens tage sydpå og stadig få de ikke såhøje temperaturer.

3. Hvad kunne I tænke jer at spise på ferien?

Hvis I foretrækker at holde fri fra madlavningen, så vil en charterferie gerne med allinclusive være et oplagt valg. Eller i hvert fald at bo på hotel, så måltiderne skal klares ude. Hvis familien foretrækker at lave mad selv, måske sidde og grille på terrassen, så skal man nærmere tænke i campingferie, feriecentre, ferielejligheder eller sommerhus.

4. Samvær med andre eller fred og ro i familien?

Den mest oplagte måde at holde ferie på, hvis man ønsker at møde andre mennesker og finde legekammerater til børnene, er at tage på camping. Men også familiehøjskole vil i så fald være et godt valg. Hvis det man trænger til mest er fred og ro og hygge i familien, så vil sommerhus være et godt valg. Feriecentre og charterferier ligger et sted midt imellem, da man selv har mulighed for at vælge til og fra. Et helt andet valg kan være at tage af sted sammen med et hold venner (eller en overlappende ferie).

5. Luksus eller primitiv?

Hvor meget luksus skal der være på din ferie, for at du synes det er en god ferie? Kan I sove i telt og cykle fra sted til sted, eller skal der være gode madrasser, fuldt udstyret køkken og soveværelser nok til alle? Her kan det ikke betale sig at give køb på sine egne præferencer, for så vil irritationen snige sig ind dagligt. I dag behøver camping dog ikke at være en primitiv ferie, da man på de fleste campingpladser i Danmark og sydpå kan vælge at bo i hytter eller mobilehomes. Og på samme måde er en hotelferie ikke nogen garant for gode madrasser. Så vores råd er at tag jeres behov alvorligt og find det rigtige sted.

6. Budget?

Her er et punkt, hvor børnene ikke behøver at være inde over. Men der er stor forskel på, om din familie har kr. 5000 eller kr. 30.000 til ferien. Og selvom det naturligvis giver en større frihed at have 30.000, så er det ikke altafgørende for en god ferie. Det begrænsede budget gør blot, at man skal være lidt mere kreativ og måske have is i maven og vente med at bestille ferie til i sidste øjeblik. Hvis vi i vores familie skulle holde 14 dages ferie for kr. 5.000, så blev vi helt sikkert hjemme og brugte i stedet pengene på at tage på sjove udflugter ud i sommerlandet. En dag med svømmehal, en dag med en fed naturoplevelse, en dag med ”tour de legeplads” osv. Spis isene fra fryseren, og tag madpakke med på udflugt, så er der lagt op til en super ferie.

Vi har selv i vores familie taget snakken om punkterne, og vi er nu meget mere afklarede med, hvilken type ferie, vi foretrækker.

Rigtig god ferie.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk


Udgivet

i

af

Tags: