På mountainbike i Rold Skov

På mountainbike i Rold Skov
I Skørping skal vi mødes med Jørn Dahl Sørensen, der er indehaver af Rold Skov Cykler og bidt af at cykle. Inden vores ankomst har han fået vores højdemål, så de rette cykler står klar til os inkl. cykelhjelm, som alle skal køre med, om de lejer cykler hos Jørn. Et princip vi kun kan tilslutte os.

Vi ankommer lige i rette tid til at se, hvad der venter os ude i skoven, for en kunde afleverer en stak cykler, der lige har været udlejet. Både cyklerne og kunden er totalt indsmurt i mudder, så de sidste døgns kraftige regn har uden tvivl gjort skoven ekstra ”lækker” at cykle i.

Der er ikke megen instruktion til os, inden vi skal af sted det er slet ikke nødvendigt så vi klæder blot hurtigt om til tøj, der kan tåle en tur i den mudrede skov og så får vi udleveret vore cykler. Der skal lige være styr på for- og bagbremse og så de gear, vi primært skal bruge i dag. Og det er ret enkelt, når vi først lige har prøvet det et par gange. Har man ikke cyklet med andet end fodbremse på sin cykel, skal man lige vænne sig til bremsefunktionen men det kommer faktisk hurtigt. Og på vej fra Jørns butik, ad asfaltveje, og ud til skoven, vi skal køre i, får vi stort set styr på både bremser og gear.

Vi skal cykle i Rold Skov ad en varieret og kuperet rute, der er afmærket over 22 km. Jørn har dog, af hensyn til vores tidsplan, afkortet ruten i dag, så vi kun cykler det halve. Umiddelbart lyder det ikke af meget, men at køre mountainbike er ikke det samme som at cykle på la5ndevej, for hele kroppen er i gang hele tiden på en helt anden måde. Det er hård træning.

Skoven er fantastisk at cykle i og i starten er terrænet os venligt stemt. Men naturligvis bliver det ikke ved! Det kuperede terræn får vi hurtigt lov at prøve, og vi er alle lidt tilbageholdne overfor bakkerne, der for os virker stejle og så er de godt mudrede. Men ok, vi kan jo kun vælte og falder vel blødt!? Jørn kører forrest, og det ser jo legende let ud. Vi får instruktion i bremseteknik, så vi ikke ryger ud over styret og så kaster vi os ud i det. Resultaterne er forskellige, og igen er det junior, der klarer sig bedst. Han vælter ikke en eneste gang, og han kapitulerer kun overfor én enkelt bakke. Det kan vi andre ikke bryste os af!

Ud over at køre i kuperet terræn, kører vi også i en slags labyrint, og det er hylende morsomt. Vi kører blandt træerne, der står rigtigt tæt, og der anes kun en lille, smal sti i skovbunden. Men her kommer cyklen til sin ret og det er virkelig noget, der giver os lyst til at fortsætte og prøve igen. Måske også når vi atter er hjemme hos os selv.

Selv om vi kun gennemfører den halve rute af de i alt 22 km, føles det som om, vi har været på en meget længere tur. Vi er godt brugte efter turen, og det er kun yngstemand, der svarer ja, da Jørn spørger, om vi vil cykle længere. Men vi har nu også en aftale på hotellet, som vi skal tilbage til, så det bliver et tak for i dag på en fælles cykeltur tilbage til Jørns butik i Skørping by.

Vi har endnu en fantastisk oplevelse med i bagagen og skal heldigvis ikke rumme mere i dag. Og de beskidte cykler skal man ikke selv tage sig af det er med i prisen, at de afleveres, som de er og rengøres af udlejer! Så vi kan sætte os ind i bilen møgbeskidte og køre tilbage til Comwell Rebild Bakker til et velfortjent bad eller en svømmetur i poolen. Og en meget lækker 3-retters menu i restauranten.

Artiklen her er en del af en tæt actionpakket weekend, som du kan læse mere om her:

Aktiv ferie i Nordjylland – for hele familien
Scuba-dykning med Zappdivers.dk
Ridetur med Meldgaard Heste
Kanotur i Rebild Bakker


Udgivet

i

af

Tags: