Rønbjerg Feriecenter – Stort stort potentiale

Rønbjerg Feriecenter – Stort stort potentiale

Rønbjerg Feriecenter har nok i mange år haft status af at være ”blandt de store” af de danske feriecentre, men de seneste år har statussen været lidt faldende bl.a. pga. manglende vedligeholdelse af centret. I 2009 endte det med konkurs men heldigvis for centret, for området og for alle os andre, har Strandhotellerne nu overtaget det velbelliggende feriecenter. Og hvad kan man så forvente af centret her i 2010?

Vi tog til Rønbjerg i højsommeren 2010 for at se, hvordan der ser ud i dag og høre mere om, hvad der ligger og venter i fremtiden. Strandhotellerne har siden overtagelsen været i fuld gang med at renovere og forbedre, men forsinkelser i renoveringen har gjort, at der her i juli måned stadig mangler en del ting.

Men det kommer ligeså stille, og vores vurdering af feriecentret er, at der er al mulig grund til at forvente sig store ting. Det skal nok blive rigtig godt, når de er færdige.

Ferieboligerne
Tidligere kunne man vælge mellem 2 typer huse: A-husene med plads til 4 personer og fiskerhusene på 16 m2, som basalt set mere var hytter end feriehuse. I dag kan man vælge mellem nyrenoverede huse:

A-huset, som er som de var før blot renoverede, bl.a. med nye lækre badeværelser. 46 m2 med plads til 4 personer.

Fiskerhusene, som nu svarer til 2 af de gamle hytter Arealet er på 32 m2/42 m2 og her er plads til 4-6 personer. De er superhyggelige og nyrenoverede. Vær dog opmærksom på at de fleste sovepladser er på hems.

AA-huset, som er en sammenlægning af to A-huse, og her er der fint plads til 2 familier med i alt 4 gode soveværelser, 2 badeværelser og stor rummelig stue. Her er i alt 92 m2.

Det er lykkes Rønbjerg Feriecenter at skabe en virkelig hyggelig ferieby med masser af grønt mellem husene.

Her er mulighed for hygge på terrassen eller leg mellem stierne, og meget tæt på husene ligger der en legeplads og 2 hoppepuder til fri afbenyttelse. Husene er blevet meget fint renoverede og er hyggelige og indbydende.

Faciliteterne
Rønbjergs stærkeste kort på facilitetsfronten er helt sikkert badelandet. De ca. 2000 m2 er fordelt på flere store og små bassiner, bl.a. med muligheden for at svømme udenfor. Her er også 2 vandrutsjebaner, og i skoleferier og i weekender er der også åbent til svømmehallen i umiddelbar tilknytning til badelandet. Her finder man bl.a. en 3-meter vippe og et stort varmtvandsbassin.

Da vi afprøvede badelandet, var der absolut intet at udsætte på det. Rent, lyst og indbydende. 2 timer gik hurtigt, og både børn og voksne var begejstrede.

Men Rønbjerg har flere forcer. I kælderen under centerbygningen finder man en hyggelig bowlingbule, hvor der er mulighed for at få børnebander på banerne. Og en helt ny minigolfbane (lige knapt færdig) byder velkommen under de høje træer ved siden af tennisbanerne.

Med hensyn til sportsfaciliteter, så er der her nogle forsinkelser i renoveringen, men sportshallen skal renoveres, så der her er 4 gode badmintonbaner og 3 squashbaner. Udenfor finder man også 4 tennisbaner. Og her kommer noget, som vi prisbevidste danske børnefamilier godt kan lide; Man behøver ikke at booke og dermed betale for banerne. Man er velkommen til blot at se om der er ledigt og så gå ind og spille. Man må dog vige pladsen, hvis der kommer nogen, der har booket. I den periode vi var der, var der ikke fyldt op nogle steder, så her var der rig mulighed for at få spillet.

Fodboldbanen og basketbanen er pt. ikke helt klar, men vi tror på at det kommer, og så bliver det rigtig godt. Det samme for Mombassa land, som er et lille indendørs legeland, som man dog skal betale ekstra for at komme ind og lege i. Vi er da også blevet lovet, at der kommer til at ske spændende ting med Mombassa i fremtiden, men det kommer til at vente til resten af renoveringen er på plads.

Og så er der alle de aktiviteter, man kan melde sig til, når sæsonen er på sit højeste. Her er især mange sjove muligheder for de store børn og teenagere. Med placeringen lige ud til Limfjorden er der også mange muligheder for at afprøve forskellige former for vandsport.

Restauranter og indkøb
Der er 2 restauranter på Rønbjerg Feriecenter, en buffetrestaurant og et pizza- og stekhouse, som også leverer ud af huset. Den lille købmand byder på et meget begrænset udvalg, men dog de allermest nødvendige ting. Priserne er dog overraskende i orden. I centerbygningen er der også blevet plads til en skøn iskiosk.

Yderligere indkøb kan foretages i Løgstør, der også byder på en lille gågade og et havnemiljø.

Konklusion
Vi havde nogle fantastiske dage ingen tvivl om det. Vi regner med at de ankepunkter, vi havde (fodboldbane, hallen, Mombassa) forsvinder fuldstændig, når renoveringen er slut. Og vi har høre forventninger til yderligere tiltag. Rønbjerg Feriecenter har nemlig masser af potentiale til en topplacering blandt de danske feriecentre.

Rigtig god ferie

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Juli 2010

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Se mere på http://www.strandhotellerne.dk/

Rønbjerg Feriecenter ligger ved Limfjorden lige syd for Løgstør.

Prisen for et 4 personers A-hus i højsæsonen er kr. 7.800, i efterårsferien kr. 6.825 og i lavsæsonen er prisen kr. 4.290. (2010 priser)


Udgivet

i

af

Tags: