Slowferie på den fede måde

Slowferie på den fede måde
Samsø rundt i prærievogn

Vi valgte i år at tage på en uges rundtur på Samsø i en prærievogn. Samsø er en meget smuk ø, der er meget at se på, de små byer ligger tæt, markerne er ikke så store, og landskabet skifter hele tiden.

Konceptet for hestevognsturene på Samsø er ret enkelt. Hvis du ikke er bange for heste, og har lyst til at prøve en ferie i prærievogn, så er det bare med at komme afsted. Det var ca. hvad der stod på deres hjemmeside.
Jeg har gået til ridning 1 år, da jeg var 11, min mand har aldrig haft med heste at gøre. Pigerne på 8 og 11 har siddet på en hest 3 gange, mens en mere erfaren rytter har trukket dem en tur. Vi er ikke en hestefamilie.

Vognen er ikke så stor, men der er plads til 5. Der er spiseplads i den ene ende, der kan slås ned og blive til soveplads. Der kan godt ligge 4, og så er der en køje med plads til 1 henover, men det er lidt trangt. Hvis det er lidt større børn, vil jeg sige at 3 er fint og så 1 i køjen, altså 4 personer. Ellers kan man have et lille telt med ved siden af til at sove i.
I den anden ende af vognen, er der et lille gasdrevet køleskab, to gasblus og en vask med en fodpumpe til vandhanen. Der er også et lille tørkloset, da der ikke er toiletter på pladserne. Vi var noget skeptiske, men det fungerede overraskende godt. Nu var det så heller ikke mig der tømte det undervejs.

Vi ankom i løbet af formiddagen, og fik adgang til en vogn. Der er 12 ialt. Steen hedder manden, der står bag turene, og han gik rundt på pladsen og viste os til rette, og snakkede med alle familier. Derefter blev vi delt i et nord og et sydhold, og 6 vogne skulle så følge samme rute.

Da vi alle var kommet på plads i vognene, fik vi en grundig introduktion til seletøj og hvordan vi skulle omgås hestene, og vi fik at vide hvilke heste der var vores. Det er nordbagger heste, og de er meget rolige og omgængelige, og ikke så voldsomt store.
Derefter blev vi sent afsted en af gangen med en instruktør, der lige skulle lære os at sige hyp, hyp og prrr, og da vi kunne det, fik vi lov til at køre alene. Vi var sidste vogn der blev sendt afsted, og vi kunne se de andre komme afsted uden problemer.

Det var lidt spændende, men også superhyggeligt at sidde der hele familien på bukken, og bevæge sig afsted i et meget sindigt tempo.
Der var fin mulighed for at købe lidt i alle de skønne grøntsagsboder vi kom forbi undervejs, og mobilepay er også kommet til Samsø, dog skal der hele tiden sidde en voksen på bukken, ellers kan man ikke være sikre på, at hesten står der, når man kommer tilbage.

Den første dag, var vi kun afsted i 1½ time, og det var med lettelse og en god fornemmelse vi mødte de 5 andre vogne på første lejrplads, og vi kunne spænde hestene fra og puste ud.
Steen kom med brænde til bålet, og kiggede til hestene, for at se om alt var som det skulle være. Det var det.
Pladsen vi var på, var omkranset af store trær, og selvom det var blæsende og køligt, fik vi en dejlig aften med de andre, i læ og aftensol.
Børnene fandt hurtigt hinanden på kryds og tværs af familier og alder.

Næste formiddag kom Steen igen, og tjekkede at alle havde spændt korrekt for, så hestene ikke fik gnavesår, inden vi drog ud på dagens tur.
Pigerne havde fået styret den største nysgerrighed, og valgte at sidde inde i vognen og hygge en del af turen. Det går ikke stærkere, end at man kan hoppe af og på i farten, og der er et lille vindue, der kan tages af, så man kan snakke med dem inde i vognen.
Vi mødte mange smilende og vinkende biliste, cyklister og gående.

Turen er godt planlagt, og turbeskrivelsen er god og ret detaljeret, og man får at vide hvor man kan handle, og hvor det er smart at holde vognen imens.
Alle har en overliggerdag på nordøen, og her har man mulighed for at leje cykler, der bliver leveret på pladsen.
Man kan også få en god dag i Nordby og omegn uden cykler, det valgte vi.
I Nordby har et italiensk egtepar slået sig ned, og der fik vi den bedste tiramisuis ever. Casa Tua er værd at besøge Samsø for.
Man bestemmer selv, hvornår man vil afsted, og hvor mange pauser man vil holde undervejs.
Man må gerne ride på hestene, men der er ikke sadler.
Pladserne ligger dejligt, og de har hvert deres at tilbyde.

Det vi nød mest ved turen, var at alt forgik i et roligt tempo, uden stres. Familien var samlet på køreturen, med tid til snak og hygge, og på pladserne var der legekammerater og voksenhygge ved lejrbålet.
Det var ingen strøm, og mobilerne blev brugt som kamera og til en hurtig vejrudsigt, og ellers var de slukket for at spare på strømmen. Den var ikke savnet, af hverken børn eller voksne.

Det var en rigtig god ferie, og vi kunne godt finde på at gøre det igen, og vi er stadig ikke en hestefamilie 🙂

Ulla Trap
Sjovforbørn.dk
2016

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

http://samsoe-hestevogne.dk/


Udgivet

i

af

Tags: