Syd-afrikansk safarieventyr i børnehøjde

Syd-afrikansk Safarieventyr i børnehøjde

Oplev ”The Big 5” live og giv hele familien en oplevelse for livet, når turen går til Sydafrika og den mest fantastiske nationalpark af dem alle: Krügerparken!

Ungerne er dus med ”Afrikas Øje”, hvor Sebastian Klein inviterer små og store seere med på en forunderlig og farverig rejse igennem Afrika. De elsker at komme i Zoo og lapper dyrebøger i sig, som var det en skål slik. ”Elefantens vuggevise” får dem til at slappe af og drømme sødt. Jo, de vilde dyr er lig med masser af magi og tiltrækning!

Storslåede naturoplevelser venter
Ligeså eventyrligt er det også, når safarieventyret virkeliggøres for danske børnefamilier, der tager springet og rejser en tur til Sydafrika. I Krügerparken finder vi det danske privatreservat Nyati. Afrikas store savanne sover aldrig, men der kan godt gå timer mellem de store oplevelser. Flere af savannens dyr er truede. Reservaterne arbejder med opdrætsprojekter og hjælp til de vilde dyr. Den bedste safaritur er en vekselvirkning mellem timelange ture i savannen og besøg i reservaterne, hvor det er muligt at komme helt tæt på dyrene. Overalt er der meget at beundre og forevige med det uundværlige kamera.

Safari for de mindste
Mindre børn kan udmærket deltage i safarien. Det handler om at være velforberedt og afstemme forventningerne. Læs bøger og se film om safari og dyrene i Afrika (tip: se Lonely Planet), så ungerne ved, hvad det handler om. Medbring et dyreleksikon på turen, så I kan få tiden til at gå med at slå de dyr op, I ser på jeres tur. Køb Krügerparkens bog og kryds alle de dyr af, som I ser. Forsøg at lave lidt afveksling, hvis det er muligt, så I kan komme lidt ud af bilen. Undersøg, om der er spændende projekter, I kan besøge.

Det er en god idé at afsætte en hviledag til afslapning på lodgen med leg og hygge ved poolen. Safari kan blive ensformigt og hårdt i længden.

De mange forskellige rejsearrangører byder på vidt forskelligt indhold. Vælg en dansk turkoordinator og vær i det hele taget opmærksom på hvilke sprog, der tales på de forskellige ture og udflugter. Der kan også være aldersgrænser på bestemte ture, så se jer godt for, så I ikke får en ubehagelig oplevelse i form af, ungerne er for små til deltagelse i en tur. I dag er flere rejsearrangører opmærksomme på børnefamilierne, og I vil udmærket kunne finde en tur, der passer til jeres ønsker og behov.

Et lille stykke Danmark
Luksuslodgen Nyati ejes og drives af den danske familie Nielsen. Her finder vi hele tre forskellige camps ejet af den danske familie Nielsen og dermed noget til enhver lejlighed.

Nyati Safari Lodge er stedets Main Camp, der egner sig perfekt til familier med større børn. Aldersgrænsen er 12 år herfra. I bor i skønne bungalows og villaer. Selve rejsen er all inklusive, og der bliver sørget godt for jer med et udsøgt ophold og et lige så minderigt udflugtsprogram.

Nyati Cheetah Camp er en eksklusiv pendant til Main Camp og er beliggende i samme område som Nyati Safari Lodge. Her tilbydes I og jeres venner eller familiemedlemmer en privat camp, hvor 6-12 personer kan indkvartere sig i villaer ud til Olifant floden og have sin helt egen safari! På Nyati Cheetah Camp er børn i alle aldre velkomne.

Nyati Blyde Safari er velegnet til familier med børn i alle aldre også de små! Her er fleksibilitet nøgleordet. Nyati Blyde Safari ligger ca. 1 times kørsel fra Nyati Safari Lodge og er ejet af sønnen Søren Nielsen. Nyati Blyde Safari er smukt beliggende i et privatreservat for foden af Drakensbjergene. Som udgangspunkt består pakken hos turoperatøren Nyati Safari af 7 luksusovernatninger, transfer, halvpension samt bil med chauffør/ranger i 4 dage under opholdet. Der er vide muligheder for at sammensætte jeres helt egen drømmerejse!

Børnevenlig indkvartering i bushen
Honeyguide Khoka Moya Camp hører også til blandt de oplagte muligheder for børnefamilier på safari. Stedet har specialiseret sig i børnevenlig luksusindkvartering, og herfra arrangeres særlige børne-safariture, ligesom børn også er velkomne på safarikørsler og bush walks sammen med mor og far. På Honeyguide Khoka Moya Camp er der et aktivitetscenter, hvor børnene kan have det sjovt, være kreative, læse og hygge sig sammen, når de holder pause fra de spektakulære oplevelser, som Krügerparken byder på.

Sydafrikas mange herligheder
Naturoplevelserne på savannen ér i særklasse. Helt uforglemmelige! Men Sydafrika byder på mange flere specielle og imponerende oplevelser. Blyde River Canyon, der er kendt som Sydafrikas Grand Canyon, hører til en af de ting, I absolut ikke må gå glip af. Med et glimt i øjet kaldes stedet også Sydafrikas Klondyke. Her finder I restaurerede guldgraver-byer, og lykkejægerne er skiftet ud med aktive og glade turister, der dyrker adventure og friluftsliv.

Et besøg i township er efterhånden også blevet obligatorisk for mange safarirejsende. Mødet med de smilende afrikanske børn og deres simple hverdagsliv gør et stort og uudsletteligt indtryk på skandinaviske familier. Børnene er nysgerrige, mange er forældreløse, og fattigdom er kodeordet for den oplevelse, der møder den besøgende. Alligevel er det en uforglemmelig og værdifuld oplevelse for hele familien og forhåbentligt også lidt værd for de afrikanske børn.

Skulle ungerne være vilde med badeferie, er det også muligt at få en safariferie, der kombineres med en lille badeferie ved Det Indiske Ocean.

Cape Town
Cape Town lokker med usædvanlig natur og interessant kultur. Taffelbjerget hører til det, man absolut må se, ligesom et besøg ved Kap Det Gode Håb også er noget ganske særligt. Børnene vil også blive begejstrede for et besøg ved det fantastiske Two Oceans Aquarium, hvor der er masser at se og opleve.

Madkultur
I finder mad, som I kender, på lodgen Nyati, Honeyguide Khoka Moya Camp og flere andre børnevenlige steder. Eksotiske kødretter som struds, kudu, krokodille og impala frister med god grund. Også børnene vil nyde disse retter. Grill bruges til tilberedning af mange retter, og giver maden en ekstra lækker smag. Hygiejnen er ganske udmærket. På visse overnatningssteder har I selv mulighed for at lave maden helt eller delvist. Men husk, at I ikke har adgang til de samme varer som herhjemme.

Overnatningsmuligheder i enhver prisklasse
I og udenfor Krügerparken er der mange forskellige former for overnatningstilbud til safarigæster. Inde i selve Krügerparken finder I alt lige fra primitiv camping i telt, komfortable campinghytter til eksklusive ferieresorts med alt, hvad hjertet kan begære. Der er ingen grund til at bekymre sig i forhold til sikkerhed, sundhed og andre risikofaktorer alt det bliver der selvfølgelig taget hånd om, og I kan selv gøre meget ved at vælge kyndige turarrangører og bruge sund fornuft. Forud venter eventyrlige oplevelser I sent vil glemme.

Hvornår på året er bedst?
Sydafrika og Krügerparken kan besøges på alle tider af året. Men det er værd at huske på, at årstiden spiller en rolle i forhold til jeres muligheder for at se dyrene i bushen bedst muligt.

Året rundt er det muligt at nyde synet af de mange smukke dyr, men det bedste tidspunkt er den lokale vinter (skandinavisk sommer og efterår eftersom årstiderne er modsat vores), hvor bushen er tør. De lave temperaturer gør, at træerne ikke har blade, og græsset er kort og afsvedet, så dyrene ikke så let kan gemme sig. Dyrene søger ofte mod floder og vandhuller i den tørre periode.

På den anden side er det rart at rejse, når der er gode temperaturer ved og i poolen det er noget, de fleste børnefamilier sætter stor pris på! Rejsebureauet kan fortælle om, hvilket tidspunkt på året der passer bedst til den rejse, I har lyst til, og alderen på jeres børn, der også kan spille ind i forhold til, hvad I skal vælge.

Praktiske oplysninger
Børn under 11 år må ikke sidde i åben bil i Krügerparken. Det anbefales at køre i egen lejet bil. Der findes dog flere private reservater i nærheden med et mindre restriktivt reglement.
Der skal købes dagspas til Krüger for at måtte køre i parken.
Husk visum og vaccinationer forud for jeres rejse.

En oplevelse for livet
I dag er det fuldt ud muligt at få en sjov og sikker safariferie i Sydafrika. Planlægning er vigtigt for en vellykket tur ligesom masser af lyst til at følge i fodsporene på de vilde dyr. Men hvem har ikke det?!

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Danske rejsearrangører der tilbyder safari i Sydafrika med børn:
Nyati Safari: www.nyati-safari.dk
Hemingways: www.hemingways.dk
Afrika Safari: www.afrika-safari.dk
Amakulu Safari: www.amakulusafari.com
Balule River Camp: www.balule.dk
African Adventure: www.africanadventure.dk


Udgivet

i

af

Tags: