Tryvann Vinterpark

Tryvann Vinterpark – 30 min fra Oslo

Kun 10 km nord for Oslo ligger Tryvann Vinterpark, som byder på skiglæde for både store og små. Og så ligger det, så man snildt kan kombinere byferie med skiferie. Vi besøgte Tryvann i forbindelse med en miniskiferie med DFDS, som sejler fra København til Oslo næsten hver dag.
I Tryvann finder man et fint udvalg af løjper grøn til sort. Og der er også rig mulighed for de små, for at de kan lære at stå på ski på en tryg og sjov måde. Man kan leje alt udstyret deroppe, eller man kan medbringe sit eget og nøjes med at købe et liftkort. Fra Oslo centrum skal man regne med ca. 45 minutter med offentlig traffik. Vi har lagt en vejledning nederst i artiklen, så det er nemt at finde derop. Turen derop går lige forbi Holmenkollen skihoppet, hvor man kan se bakken, hvor de virkelig seje suser nedad 🙂

Skiskoler
Der er i Tryvann 4 skiskoler, der alle tilbyder hold eller individuel undervisning. Hvis man ikke er helt skarp til at stå på ski, er det et must at man investerer i skiskole. Det er der man lærer de helt basale ting og kan bare ikke undværes.

Vi valgte Tryvann Skiskole, hvor mine 2 drenge på 7 og 9 år og jeg selv fik følge af 2 fantastisk pædagogiske instruktører i 1½ time i 2 dage. Mindre kunne godt have gjort det, men det var helt super, at vi næsten havde en hver. Inden den første dag var slut, tog jeg en tur ned af en grøn løjpe sammen med instruktøren. Det lyder måske ikke af meget for de garvede ski-entusiaster, men når jeg nu afslører at det var allerførste gang for os alle 3, så lyder det måske mere imponerende. 🙂

På 2. dagen tog min yngste også den grønne løjpe, mens min ældste nåede både grøn og blå. Det var virkelig en success, og vi kan anbefale Tryvann Skiskole på det varmeste.

Prisen for denne undervisning samt leje af ski, støvler, hjelme, opbevaringsskab og liftkort i 2 dage var kr. 6.379 norske kroner. (ca. 5.700 danske kroner)

http://www.tryvannskiskole.no/kurs/

Link til de øvrige skiskoler i området:

http://www.skiskole.com/ – Holmenkollen Oslo Ski & Snowboardskole

http://www.skiglede.no/ – Skiglede

http://www.skiforeningen.no/kurs – Skiforeningen

Priser
Liftkort koster for en hel dag nkr. 325 for voksne og nkr. 260 for børn.

Leje af ski,støvler og hjelm nkr. 320 for voksne og nkr. 230 for børn. Det er prisen for en dag. Flere dage er billigere pr. dag.

Man kan også få pakker, hvor skiskole er med i prisen, som vi f.eks. fik.

Overnatning i nærheden
Der er masser af muligheder, i og med at vinterparken ligger så tæt på Oslo. Man kan både bo i hytter og hotel tæt på Tryvann, eller man kan bo nede i Oslo. Fordelen ved at bo i byen er, at man så også kan få set noget af Oslo, som byder på rigtig mange sjove ting for børn. Læs med her, når Sille fortæller hvad man kan opleve med børn

Vi boede på Clarion Royal Christiania, som ligger lige ved centralstationen. Det gjorde det meget nemt at komme frem og tilbage mellem vinterparken og hotellet. Skønt hotel med fine værelser og super morgenmad. Besøg eventuelt http://www.visitoslo.com for flere muligheder.

Guide til transporten med offentlig transport
Hvis man rejser på en dag, hvor DFDS ikke stiller bus til rådighed, så skal man ikke fortvivle. Det kan sagtens lade sig gøre selv at finde derop, men udskriv gerne denne vejledning, så du er helt sikker. Den vil også være gavnlig, hvis du tager en overnatning ekstra, for så vil det være en god ide at tage til hotellet først for at komme af med bagagen.

For at komme op til Tryvann skal du med T-banen. Helt præcist T-bane nr. 1 mod Frogtnerseteren. Den kan du fange mange steder men naturligvis også på centralbanegården. Ruten er i skrivende stund under renovering (dec 2009), og så længe det står på, skal du stå af på stationen Besserud. Det kommer helt af sig selv, da den i givet fald ikke kører længere. For at komme videre skal du med bus nr. 1B. Den kører lige nedenfor stationen. Følg blot menneskemængden, men sørg for at komme ud af toget som en af de første, hvis du ikke vil vente på den næste bus. Du skal ikke med bussen til endestationen, men stå af på Voksenkollen. Følg med i stationerne på lystavlen lige bag chaufføren.

Når du står af ved Voksenkollen, skal du krydse vejen, gå over broen henover skinnerne og så skal du ellers til højre. Hvis du ikke har lyst til en gåtur på ca. 15 minutter, så kan du tage skibussen herfra stationen. Det koster kr. 25/person. Ellers følger du blot stien/vejen op til højre indtil du kommer til en parkeringsplads. Der drejer du til venstre og følger vejen opad forbi en parkeringsplads mere, et skarpt venstresving, og så er du der faktisk. Enkelt? Jeps, når man ved det…. Når de er færdige med renoveringen af banen, så står du blot af på Voksenkollen og følger vores guide derfra. Fra vi stod på toget på Centralstationen og til vi nåede toppen af Tryvann, gik der ca. 1 time. Når du skal tilbage igen eventuelt for at nå færgen hjem, så sæt god tid af, så din færgetur ikke afhænger af vejr og mange mennesker.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
December 2009

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Mere information…
Tryvann Vinterpark

Tryvann vinterpark ligger på toppen af Holmenkollen, bare 20 minutter fra Oslo centrum. Her tilbydes forskellige udfordringer med hele 14 nedfarter og en faldhøjde på 381 meter. Anlægget har 7 lifte hvoraf 2 er 4-sæders stolelifte. Længste bakke med internationale mål er 1400 meter lang med en faldhøjde på 290 meter. Normal sæson mellem december og april.

Overnatning og Oslo
Har du lyst til en eller flere overnatninger i Oslo, så kan vi varmt anbefale Clarion Royal Christiania , som ligger lige overfor centralstationen. Faktisk kan man også gå fra hotellet ned til DFDS, hvis man har lyst og ikke har alt for meget bagage med.

Oslo er i det hele taget en by, der bør ses lidt grundigere på, så overvej et par ekstra dage, hvor du holder pause fra skiene og tager rundt på nogle af de supersjove oplevelsescentre for hele familien, der er i byen. Læs mere her: Hey du, Oslo kalder!

For mere information om transporten til Oslo kig indenfor på:
http://www.dfdsseaways.dk


Udgivet

i

af

Tags: