Vinterferie på lav-budget

Vinterferie og rejsefeber til lavbudget?
Vi viser vej !

Julen varer længe koster mange penge! Efter en veloverstået jul med god mad, drikke og gaveregn, følger nytårsfesten med ligeså mange lommesmerter. Vel inde i det nye år lurer alle fristelserne med udsalg. Pengene fyger om ørene hastigere end sneflokke kommer vrimlende! Men ingen vinter uden barometeret viser vinterferie, og temperaturen nemt stiger hen imod rejsefeber og feriedrømme.

Vinterferiedrømme
Sjovforbørn har zoomet ind på vinterferieoplevelser for hele familien, der ikke behøver at vare lige til påske, men derimod er overskuelige for familiens økonomi. En skøn og mindeværdig ferie handler nemlig ikke om fjerne breddegrader, men mest om mod, lyst og fantasi til at udfylde de rammer I møder positivt. Der er plads til masser af dejlige vinterferieoplevelser, når bare I tør drømme og digte videre på vores ideer. Værsgo!

På ski
Vinterferie er for rigtig mange familier synonym med skiferie. Men skiferie i vores nabolande kan også nemt blive en dyr fornøjelse, inden I er kommet til tops af løjpen. I kan alternativt overveje at køre længere, eller se jer om efter skisportssteder, der er mindre eksponerede. En mulighed kan også være, at benytte jer af busrejser, der ofte vil være billigere end kør-selv.

Hos Skan Rejser finder vi et eksempel på en skiferie til Tjekkiet, der er billigt og udråbt til Østeuropas skisportsted nr 1. Krkonosebjergene på grænsen til Polen byder på mægtige tinder og et fortrinligt terræn til skiturister, der ønsker fuld valuta for pengene. http://www.skanrejser.dk

I det hele taget er Østeuropa garant for mest skiferie for pengene. Eksempelvis er Bulgarien særdeles populært som skiferiemål.

Dejlige Danmark!
Det er koldt i det dejlige danske, når vinterferien står for døren. Glæd jer alligevel til pragtfulde oplevelser i fædrelandet, uanset om I er til naturoplevelser eller hellere vil nyde nogle af de mange fantastiske museumsoplevelser, som vinterferien er kendt for når særarrangementer og udstillinger i hobevis åbner op. Måske får I lyst til at krydre det hele med shopping, biograf eller lidt indendørshygge med spil og krea sjov, som ungerne altid kan lide?! Indkvartering kan ske på utallige måder og til enhver pengepung. I alle prislejer er der gode tilbud at hente, når I ser jer godt om.

Best Western
De mere end tyve kvalitetshoteller i Best Western kæden byder hele året på et særtilbud målrettet børnefamilien. Få et familierum til kr. 845,- med plads til mor, far og et barn (prisen er fra dvs. det er forskelligt fra de forskellige hoteller, men der er altid hoteller hvor prisen er 845,-). En ekstra opredning koster kr. 150,-. I får selvfølgelig en stor lækker morgenbuffet og gratis internet. I finder naturligvis hotellerne over hele Danmark, og derudover kan I også gæste Best Western i vores nabolande, hvis I er på udkig efter en billig familieferie. http://www.bestwestern.dk

First Hotel
Hotelkæden First Hotel byder på hoteller i København, Aalborg, Århus, Høje Taastrup, Kolding, Odense og Vedbæk, ligesom I kan glæde jer til at nyde godt af hotellerne i vores nære nabolande.

Her finder I flere forskellige tilbud til rimelige pris og en meget god kvalitet. Læs mere her: http://www.firsthotels.com

Københavnerferie på Arp-Hansen hotellerne
Arp-Hansen hotelkæden råder over en perlerække af flotte hoteller i København. Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Imperial Hotel, Grand Hotel, The Square, Tivoli Hotel, Copenhagen Island, Copenhagen, Strand, Hotel Opera og Gentofte Hotel udgør stammen i Arp-Hansen kæden. Priserne varierer en hel del. Alle Arp-hansen hotellerne er unikke, og hver især byder de på dejlige oplevelser, når I gæster dem. Her bliver der taget godt hånd om hele familien. Lavprishotel Wakeup Copenhagen er helt nyt og kan tilbyde ekstra fordelagtige priser. Under tilbuddene er der ofte gode familietilbud. Blandt de særligt familievenlige tilbud er et Teenagertilbud, så de store unger kan bo i eget værelse til særlig pris. I kan også nyde en forlystelsespakke med overnatning, morgenmad og entrébillet til Tivoli i de perioder den gamle forlystelsespark er åben. Læs mere her: http://www.arp-hansen.dk/hoteller/

Choice hotellerne
Choice hotellerne danner altid rammen om en hyggelig ferie, på et hotel hvor der er styr på tingene. I finder Choice i hele Skandinavien og endda et par lande omkring. I Danmark har vi pt. fire Choice hoteller: København/Kastrup, Quality Airport Hotel Dan, København, Clarion Collection Hotel Mayfair, København, Clarion Collection Hotel Neptun og i det jyske finder vi Clarion Collection Hotel Kronjylland beliggende i Randers. Choice hotellerne giver ofte en god rabat i skoleferierne og borger for fin kvalitet. http://www.choicehotels.no

Danske Hoteller
Danske Hoteller er en landsdækkende kæde bestående af 13 kendte hoteller og kroer. Her kan hele familien altid få et fint tilbud på en Miniferie eller måske et ophold med pension. I kan se frem til pragtfuld mad og dejlige omgivelser på pæne hoteller og kroer fordelt jævn over hele Danmark. En fin mulighed for at se helt nye sider af det dejlige Danske til en rimelig pris. http://www.danske-hoteller.dk/

Scandic
Scandic er som altid i førertrøjen, hvad angår de gode tilbud til børnefamilier. Familiens teenager kan glæde sig til at bo på eget værelse til en fordelagtig ungdomspris. Året rundt finder I forskellige gode tilbud tilpasset årets gang. Børnefamilierne kan se frem til fuld valuta for pengene på Scandic, der har mange tiltag specielt tiltænkt de små gæster og deres familier. Hver morgen starter fx med en stor, lækker og sund morgenbuffet! http://www.scandichotels.dk/Tilbud/

Søg og du skal finde!
Er du på udkig efter et godt og billigt tilbud, gælder det om enten at være i virkelig god tid eller vente til sidste sekund. Alternativt må du alliere dig med god tid foran din pc, så du kan søge grundigt et fordelagtigt tilbud. De ér der! Vi har kun taget en brøkdel af de mange gode tilbud, du kan finde på overnatning. Søg på internettet på det område, som du og familien gerne vil til.

Turistbureauets hjemmeside er en oplagt indgang og dermed et fint sted at starte. Det er heller aldrig en dum idé at kontakte turistbureauet og forhøre, om de har et tip. Det koster jo ikke noget at spørge!

Andre genveje til billige ferier, ferieoplevelser og forplejning kan være at benytte sig af dagens tilbud på sites som Cityscoop, Citymonkey, Krakdeals, Dealicious, Just-half-price, Todaysdeal, R2n, Pricecity, Tipster, Dealhunter, Dagens Bedste, Pinq, Downtown, Sweetdeal, SaveMyDay, Take Offer, Lauritz One Bid, Dagens Bedste Tilbud, Spotdeal, Mydeal, DayBuyDay, Greed, Luxus deal, TilbudiByen, FRI MED BØRN, Groupon, StairPrice, Only24 og GoSave, hvor der kan være mange penge at spare.

Vores eget Klub Sjovforbørn medlemskort kan også sikre jer gode rabatter på ferieoplevelser. Flere arbejdspladser, fagforeninger m.m. kan desuden give dig og din familie ekstra billige ferieoplevelser, så et godt råd er at tjekke de mange (medlems-)kort, du sikkert har i din tegnebog!

Bed & Breakfast
Bed and Breakfast hører til de absolut billige ferieformer, der bliver mere og mere populært. B & B findes også i en økologisk version. Dansk Bed & Breakfast® har mere end 500 værter i hele Danmark: www.bbdk.dk/

Bondegårdsferie
Selvom solen ikke skinner, er det alligevel stadigvæk en mulighed at holde Ferie på Landet sådan som navnet på et af flere indkvarteringstilbud hedder. Ferie på Landet består af selvstændige ferielejligheder på gården eller små huse nær ved. Ferie på Landet er et populært ferietilbud, der kan ses som en pendant til sommerhus og ferielejlighed blot i landlige omgivelser og til en yderst fornuftig pris.

Landbo Camping og privatleje på gårde er tale om privat leje på gårde af forskellig art indenfor camping, værelser og lejligheder.

Økologisk Bondegårdsferie er bondegårdsferie, hvor I samtidig kan tænke på natur, sundhed og dyrevelfærd på én gang. Vælger I ferie på landet er det vigtigt at gøre jer tanker om hvad jeres forventning, behov og ønske er, så I vælger den rigtige ferie på landet da mulighederne er ganske mange også indenfor hver kategori. I den kolde tid er det naturligvis endnu mere vigtigt at afstemme behov og forventninger.

Bo privat
Privat indkvartering er som oftest billigere hvad enten der er tale om sommerhus, lejlighed i byen eller på landet ligesom det samme gør sig gældende i udlandet, hvor du kan leje ferieboliger af alle typer gennem private. Hvis du selv sammensætter din ferie kan du gøre brug af forskellige tilbud, gode kontakter og attraktive kampagner. Tit kan du få flybilletter til få kroner, men husk at der kan medfølge meget ”ekstra” i bagagen før billetten er bestilt. Du skal kort og godt tage forbehold for alle eventualiteter, når du lægger budget og planlægger ferien. Overvej hvilke fordele og ulemper der er. Det er vigtigt at læse om dine rettigheder og bære dig fornuftigt ad. Du finder privat indkvartering via internet, opslag i butikker, din arbejdsplads, annoncer i aviser, fagblade m.m. og kontakter via venner, bekendte og familie. Her er absolut mange penge at spare!

Sommerhus
Feriehusudlejning er særdeles populært i vinterferien, hvor sommerhusområderne får nyt liv for en stund. I kan søge på sommerhus eller feriehus og finde forskellige tilbud. Husk at være særlig opmærksom på afregning af varme, da det nemt kan blive dyrt i den kolde tid særligt i de lidt ældre huse. Til gengæld hører vinterferien til i lavsæsonen hos sommerhusudlejerne.

Vandrerhjem
Vandrerhjem er en oplagt mulighed, når I er på udkig efter en relativ billig og familievenlig ferie. I har chancen for at lære andre gæster at kende, hvis I ønsker at være sociale. I kan tilberede jeres egen mad på stedet eller spise relativt billigt. Ved at vælge overnatning i fællesrum, får I den billigste overnatning og mulighed for at møde andre mennesker på tæt hold. Vandrerhjem findes i mange prisklasser og med mange forskellige faciliteter, tilbud og aktiviteter. I skolernes ferier er der altid mange forskellige tilbud. http://www.danhostel.dk

Hytter & vintercamping
Flere campingpladser har gode hytter med varme og eget toilet og bad. Det er en hyggelig overnatningsmåde, der giver jer mulighed for at tilberede jeres egen mad og dermed holde udgiftsniveauet nede. I de seneste år er loven lempet og hytterne er blevet større, bedre og mere komfortable. Det kan I udnytte i vinterferien. Men husk stadigvæk at være opmærksom på hvordan hytten opvarmes og hvorledes det afregnes. I det hele taget er vintercamping en hyggelig prisvenlig ferieform, der giver jer mulighed for at stå for forplejningen selv. Bemærk dog at campingpladsernes service og tilbud er reduceret en del i vintersæsonen.

Højskole
Højskoleferie er billigt, socialt og indholdsrigt! Familiehøjskole rimer på sjov, hygge og fri for rengøring og madlavning ikke mindst. Endnu er det desværre fortrinsvis kun i skolernes sommerferie, at højskolerne udbyder familiekurser, men der findes dog enkelte tilbud i de øvrige skoleferier. Dem finder I ved at søge på http://www.hojskolerne.dk/ Bemærk dog, at børn og unge er velkomne på flere andre højskoler, så kontakt gerne højskolerne for at høre nærmere.

Boligbytte
En uhyre prisvenlig ferieform er boligbytte-ferie eller husbytte. Det anbefales at læse særskilt herom i artikler om emnet. Husbytte kan også være bytte af lejlighed, sommerhus, kolonihavehus, ferielejlighed eller anden form for bolig og både i Danmark og resten af verden! Der findes flere forskellige sites der formidler boligbytte.
Dansk BoligBytte: www.boligbytte.dk
Intervac Danmark www.intervac.dk
Exchange2Home www.exchange2home.com
HjemBytte.dk www.hjembytte.dk

Alternative overnatningsformer
Mulighederne er mange når ferien står for døren. Ved du ikke helt, hvortil turen skal gå hen, kan du søge bredt nogle af de steder eller ferieformer, vi har foreslået. Men husk, at der findes mange forskellige overnatningsformer. Også flere, der er væsentligt billigere end hotel, kro og feriecentre. Anbefalelsesværdig er ‘byferie’ samt lejligheder på dagsbasis i byen. Udvalget er desværre endnu ikke så stort, og derfor er der endnu ikke så stor konkurrence og rabatter i skoleferierne hvor gæsterne er mange. På VisitDenmarks hjemmeside kan du søge på alternative overnatningsformer.

Europas billigste feriemål
Drømmer I om at lufte det rødbedefarvede pas og vinke farvel til Dannevang for en stund, er her et par små fif. Vil I sikre jer en billig ferieoplevelse handler det først og fremmest om at finde feriemål, hvor I kan nyde godt af lave leveomkostninger. Finanskrisen har betydning for prisniveauet i landene og kursudviklingen. Derudover er det i sagens natur vigtigt at holde øje med og finde fordelagtige tilbud på transport og overnatning som matcher familiens ønsker og behov.

Afbudsrejser
Søgemaskinen Afbudsrejser24.dk præsenterer afbudsrejselister fra 20 store rejseselskaber og giver jer dermed mulighed for at finde en billig rejse enkelt og ligetil. Rejseselskaberne tæller b.la. Atlantis rejser, Best Travel, Bravo Tours, Club La Santa, Folkeferie, Falk Lauritsen, MyTravel, Nazar, Nortlander, Primo Tours, Spies, StarTour, Sun Tours, Tjæreborg, Øster Lindet Rejser og Århus Charter. http://www.afbudsrejser24.dk/

Jagten efter et godt tilbud og en skøn ferie
Der er altid god grund til at se sig for og søge efter specielle tilbud. Det kan føre til en spændende oplevelse, I måske ikke havde overvejet. Men i sidste ende skal der sammenlignes på, hvad produktet er, og hvad det koster – ikke hvad besparelsen er. Ofte kan der spares flere hundrede kroner på gode hoteller, og det er selvfølgelig værd at gå efter. De kendte kæder giver en vis sikkerhed for, hvad man kan forvente at få som gæst og bliver mødt med. Det betyder imidlertid ikke, at de små og lokale steder ikke er værd at gæste. Her er der ofte en mindst lige så stor professionalisme og dedikation for faget.

Turisterhvervet er stort, og der er mange om buddet. Det er heldigt for os forbrugere. Vi oplever, at der altid er mange fordelagtige tilbud på overnatning, selvom det måske nok kan være vanskeligt at finde rundt i alle tilbuddene og mulighederne på internettet. Søg på sites, der samler alle overnatningssteder, priser og tilbud. Vær heller ikke bange for at ringe til det sted, I måske gerne vil bo, og forhøre, om de måske har et godt tilbud. Det kan altid varmt anbefales at følge med i de forskellige tilbud fra hoteller, kroer, feriecentre, rejsebureauer m.m. via nyhedsbreve.

Nønne Lønne Votborg
Freelance skribent
Sjov for børn
Januar 2012


Udgivet

i

af

Tags: