Børnefødselsdagen, som vi ville ønske, at vi selv havde haft

De vokser og vokser for hver dag der går. I starten talte vi dage, senere hen uger og måneder før, at de blev så store, at ”tiden løb fra os”. Nu tæller vi altså blot år, og fejrer højst sandsynligt ikke andet end den årlige aldring.

De har højst sandsynligt glædet sig helt ustyrligt til denne dag, og vi vil gøre alt hvad vi kan for, at de får den absolut bedst tænkelige fødselsdag.

Selvom det er en fest hvor, at det egentligt handler om ham/hende, så er det i virkeligheden også en vigtig fest for mor og far.

Lokation

Underholdning, tema, Lokation. Det hele er en kæmpe verden af muligheder.

Først og fremmest skal man måske overveje sit budget, alderen på de yngste inviterede børn og hvilket ansvar, som man er villig til at tage.

Der er stor forskel på skattejagt og stop-dans derhjemme versus bowling og slush-ice til hele flokken. Har du mod på det, så er der mange sjove fødselsdagsmuligheder med aktivitet, som både dit barn og gæsterne sent vil glemme. En tur på MacDonalds, i svømmehallen med en masse børn og svømmeudstyr eller legeland og trampoliner?

Du kan eventuelt fra starten af din planlægning beslutte dig for, om der skal være et bestemt tema til fødselsdagsfesten. Er dit barn helt vild med pirater, så kan en skattejagt og en masse klapper til øjet måske danne rammerne for den helt perfekte fødselsdag.

 

Mad

Når det kommer til maden til en børnefødselsdag, så er det absolut ikke som at opfinde den dybe tallerken. Børn kan være kræsne, men det er altså de færreste, som ikke kan bestikkes med pizzasnegle og pølsehorn. Er der nogen af gæsterne, som ikke kan tåle det ene eller det andet, så har deres forældre højst sandsynligt informeret dig om det i forvejen.

Børn sidder ikke og hygger ved bordet på samme måde, som voksne gør. I skal derfor ikke blive skuffet, når I har brugt mange timer i køkkenet, og de så sidder ned sammenlagt i et kvarter.

Oppyntning og dekorationer

Når det kommer til oppyntning og dekorationer til en børnefødselsdag, så skal vi endnu engang huske på hvad, at vi godt selv kunne lide, da vi var små. Det handler i høj grad en del mere om farver, fødselsdagsballoner og sjove ting end om det æstetiske.

Derudover så kan alt det sjove have et formål til festen, som det æstetiske måske ikke helt på samme måde kan. Noget af det fedeste ved børnefødselsdage, og noget af det klart nødvendige er lege. Så fyr op for ballondans, limbo og stop-dans.

Det er op til jer hvad, at I tror kunne blive en succes. Det er højst sandsynligt lige meget hvad, at I vælger. Der er ingen regler, og det behøver absolut heller ikke at være noget vildt. En fødselsdag i haven kan være mindst lige så sjov!

Der er ikke særlig mange begrænsninger i forhold til et lavt budget, hvis man bare er lidt kreativ.

Nyd dagen og tag billeder – du vil nok fortryde det, hvis du ikke gør det.

 

 

 

 

 

 


Udgivet

i

af

Tags: