Sådan får du succes med børneferien

Det kræver planlægning og tilrettelæggelse at rejse med børn. Og så kræver det, at man er villig til at rejse på en lidt anden måde, end man gjorde før man fik børn. Men det hører selvfølgelig med. Er det første gang I har jeres børn med til udlandet, kommer vi her med vores tips til, hvad I skal være opmærksomme på før I tager afsted og når I er afsted.

 

Tjek på transporten

Mange forældre frygter rejsen med børn på grund af flyveturen. Det kan nemlig være svært at holde tidsplaner når der er børn involveret, og det er ret afgørende når man skal ud og flyve. Samtidig har vi alle oplevet forældrene med et eller flere ulykkelige børn på flyveren – og der er ingen der ønsker at være i den situation, hvor man ikke bare lige kan komme væk. Lige præcis derfor, er det vigtigt at have forberedt sig på forhånd.

Skal I flyve, er det derfor en god idé at være i lufthavnen i rigtig god tid. Det er hverken optimalt for jer eller børnene at have travlt og ikke have tid til tissepauser eller leg. Herudover skal I huske at pakke både ekstra tøj, underholdning der kan tages med i flyet og selvfølgelig snacks. Brænder det hele på, er det en stor hjælp at have en pose Haribo i baghånden.

Underholdning er uundværlig

For de fleste forældre siger det nok sig selv – men det er alfa og omega at have nok underholdning med til ungerne. Jo mere, jo bedre. På den måde har I altid har lidt at veksle imellem og så børnene ikke bliver trætte af at lege med de samme tre ting.

Er dine børn store nok, kan det være en god idé at få dem til selv at pakke deres legetøj. Giv dem en rygsæk eller taske, og forklar at de kun må have med, hvad der kan være i den. På den måde er det op til dem selv at vælge, og de kan ikke give jer skylden hvis de er utilfredse. Udover det kan det være en god idé at finde noget underholdning, der passer til det sted I rejser hen, og som ikke nødvendigvis kan gøres derhjemme. Det kan for eksempel være en full-face dykkermaske eller en badering hvis I skal til de varme lande eller en kælk hvis I skal nordpå.

 

Børnene bestemmer

En ting man bliver nødt til at affinde sig med når man rejser med børn, er at det meste foregår på deres præmisser. Ikke fordi børnene nødvendigvis skal have lov til at bestemme det hele, men fordi det faktisk er rarest og nemmest for alle parter, at planlægge omkring børnenes præmisser – men det er I sandsynligvis også vant til hjemmefra.

Forsøg så vidt muligt at behold børnene i de samme rutiner som derhjemme. Det vil sige at de både skal stå op, gå i seng og spise måltider på de samme tidspunkter som de plejer. Herudover kan det være en god idé at have madvarer med hjemmefra, som børnene kender. Det kan blandt andet være havregryn og rugbrød. Prøv også at hold planerne for ferien på halvt niveau, i forhold til hvis I rejste uden børn. Det kan blive stressende for børnene at skulle for mange ting – der skal også være tid til spontanitet og afslapning.


Udgivet

i

af

Tags: