Tag på skiferie med børnene

Skiferie er en rigtig sjov ferieform for både børn og voksne. Der er mulighed for at bruge fysikken og slappe af i hytten om aftenen. På skiferien kan børnene lære at stå på ski, de kan kælke og lege i sneen, og om aftenen er der garanti for trætte børn. Derfor vælger rigtig mange familier også at drage på skiferie i vinterperioden. Hvis du går med samme tanker, kan du læse med herunder, hvor du får nogle gode tips til at rejse på skiferie med de små. 

Lad rejsen gå til et børnevenligt sted

Der findes rigtig mange forskellige skisportssteder, som er lette at komme til fra Danmark. Nogle af dem er dog mere børnevenlige end andre. Hvis du skal på skiferie med børn, er det en rigtig god idé at lade turen gå til et børnevenligt sted. Der findes flere skisportssteder, der markedsfører sig på at være børnevenlige – og så er det meste typisk i børnenes ånd. Hos vinterly.dkkan du blandt andet søge efter børnevenlige hoteller. Det gør det både lettere og sjovere at tage på skiferie med børn, hvis der er aktiviteter for børnene om dagen, der bliver arrangeret af skisportsstedet. 

Hold pauser i løbet af dagen

Selvom du måske er vant til, at der er fuld fart over feltet, når den står på skiferie, kan du ikke regne med dette, når du tager på skiferie med børn. Det er nemlig fysisk krævende at stå på ski i lang tid ad gangen, og derfor har børnene også typisk brug for flere pauser end de voksne. I kan sagtens holde pauserne i sneen. I kan eksempelvis medbringe termokrusfyldt med varm chokolade og nogle snacks ved siden af. På den måde kan både børn og voksne lade energidepoterne op på skibakken, inden turen går videre. Det bidrager også til hyggen at kunne holde små, gode pauser sammen. 

Tag på skiferie i bil

Rigtig mange steder er det muligt at køre til i bil, og måske er det også derfor, at skiferier er så populære. Det er nemlig både nemt og overskueligt at køre selv. Det kan dog være en anden oplevelse at køre på skiferie med børn i bilen. Hvis I vælger at køre selv, kan I med fordel sørge for at medbringe underholdning til bilen og snacks. Det gør hele turen lettere for alle i bilen, hvis børnene kan være underholdt noget af tiden. Alle, der har kørt længere med børn i bilen, ved nemlig, at tiden kan blive lang for de små, hvis de blot skal kigge ud ad vinduet. I kan med fordel medbringe nogle små køregaver i form af underholdning af forskellig art, ligesom I kan vælge at køre et stykke om natten. 


Udgivet

i

af

Tags: